Черен Петък 2022

Черен Петък 2022 стартира на 18.11.2022 г. и ще продължи до вечерта на 25.11.2022 г.
 

Как протече предходният Черен Петък 2021?
 

По време на Black Friday 2021 в България бяха намалени най-много продукти, съпоставени със същите оферти в Европа и Англия. Редица продукти бяха с по-добри цени от тези в Германия, Англия, Франция, Италия и Холандия. С малки изключения, поръчките бяха доставени без съществени забавяния от куриерска фирма Спиди.
 

Защо е важен Черният петък?
 

Черният петък е едно от най-големите събития за продажби през годината. Той е добре познат и популярен сред потребителите, които искат да се сдобият с любимите си стоки на възможно най-ниски цени. В маркетинга Черният петък трябва да се използва, за да се извлече полза от увеличените продажби и трафик. По данни на компанията за пазарни проучвания Yougov 19% от германците изразяват желание да пазаруват онлайн на Черен петък 2022. Делът е малко по-висок сред мъжете (21%). Всеки втори от анкетираните заявява, че иска да закупи нещо за себе си.

Германците започват да търсят оферти по-рано. В доклад "Festive Season Report 2021" доставчикът на технологични услуги Criteo установи, че средно клиентите търсят оферти за Черен петък три седмици преди самото събитие. При една четвърт от клиентите се наблюдават от осем седмици между първите търсения и покупката на Черния петък. Търговците на дребно трябва да започнат да промотират офертите си отрано.

Това е особено важно за продавачите в електронната търговия, тъй като потребителите предпочитат да пазаруват онлайн по време на промоционалните седмици. Затова си струва да се инвестира повече в имейл маркетинг и да се помисли по-внимателно за това как трябва да се оформят имейлите, за да генерират повече клиенти и да ги водят към промоциите на онлайн магазините. Стратегията за имейли, която се обръща към целевите групи в точния момент с подходящо съдържание и импулси, е от изключителна важност.





{START_COUNTER}